Wow! Vilket intresse!

Då har vi genomfört våra tre Möteskulturdagar i Malmö, Göteborg & Stockholm.

I år blev det två olika format, detta för att vi hade goda förhoppningar att SVT även i år skulle sända från Malmö. Nu blev det ett negativt besked från dem bara två veckor före, tyvärr. Jag hoppas och tror de kommer med nästa år igen!

Då vi trodde att SVT skulle sända gjorde att formatet i Malmö blev mer traditionellt i en teatersalong i Slagthuset. Av den anledningen gjorde vi även en kortare dag i Malmö.

I Göteborg & Stockholm skapade vi en enda lång ”learnshop”. Alla satt vid runda bord, 10 vid varje, och de fick ett uppdrag att tillsammans skapa ett personalmöte under dagen. Personalmöte och att syftet var delaktighet var de enda givna ramarna. De föreläsare/inspiratörer vi hade med delade med sig av sina kunskaper i ”TED format”, dvs max 20 min, och sedan fick deltagarna ett uppdrag till sitt möte.

Det blev en dag i interaktivitetens tecken! Det var många glada miner som tyckte att dagen gått fort trots det späckade programmet. Ett stort gensvar efteråt gör att vi känner att Möteskulturdagen har en viktig plats att fylla. När de medverkande fick en stående ovation i Sthlm så trodde jag inte mina ögon…..det är ju inte underhållning vi förmedlar utan möteskultur! 🙂

Vi har träffat ca 1000 beslutsfattare under tre dagar och fått spridit våra kunskaper om vikten av bra möten och dess verksamhetsnytta.

På sidan av scenen har det varit fantastiskt roligt. Ett härligt gäng som peppade varandra och gav feedback så vi hela tiden kunde bli bättre. Det var ett privilegium att få jobba med dessa människor. Va härligt det är när det skapas ett ”flow” och allt är möjligt. Det är ju det bra möten ska vara. Flyt i flödena som Thomas de Ming skulle säga. Han filmade sin föreläsning och den kan du hitta här: www.ming.se

Nu återstår att fånga upp de som vill ha hjälp att gå i handling. Det skall bli hur kul som helst! Jag har skrivit det förr och gör det igen. Att ta ansvar för sin möteskultur är en ledningsstrategisk fråga och ett ”ägande” i frågan skall utses i ledningsgruppen.

Hör av dig om du vill ha vägledning!
Stay gr8
Micke, mötesevangelist

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny