Ett ord som jag skrivit om tidigare och som får mig själv att tänka till. När jag är ute och förkunnar affärsnyttan med en bra möteskultur får jag idel hurrarop och alla håller med.

”-Vi skulle verkligen behöva ta tag i vår möteskultur, du fattar inte hur många möten jag sitter i som inte leder någon vart”.

Detta mötes jag av dagligen. När jag efter 10 år inom sjukvården, 18 år som mötesproducent och sedan för tre år ”snöade” in helt på detta med att hjälpa organisationer att förbättra möteskulturen trodde jag att detta kommer bli det mest framgångsrika ”produkten” av allt jag gjort.

Men icke. Trots att alla håller med och säger sig att detta skall vi göra är ledtiden mellan 6 månader-3 år innan man går i handling.
Ingen, INGEN, har sagt att detta behöver inte vi. Alla säger sig behöva hjälp, ändå tar det tid….

Den främsta anledningen är att ingen ”äger” detta i organisationen. Det händer ingenting om man inte tar tag i det. Sedan att stressen och det kroniska ”det är mycket just nu” tillståndet gör att det skjuts på framtiden.

Trots att en av de absolut tydligaste effekterna blir att det frigörs tid i organisationen. 30% av all mötestid reduceras inom ett år.
Andra affärsnyttor är bl.a. minskad stress, ökad måluppfyllelse och mer motiverade medarbetare.

Det krävs tålamod och passion för att vänta in en succes story som någon klok sa.
Tack till min vän Beatrice för denna bild!

Senaste blogginläggen

Vill du dela med dig av artikeln?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på mailen

Författare:

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Stäng meny