Next Generation Meetings

Jag har deltagit på Nordic Choice “Next Generation Meetings” i två dagar på utmärkta Clarion Hotel Stockholm. Två inspirerande dagar som gett upphov till lite reflektion.

Formatet var “Freaky”. Jag tror alla har olika tankar och att det ordet betyder olika för oss alla. Det som är Freaky för dig kanske är normalt för mig och vice versa.

Igår fick vi veta hela konceptet kring www.burningman.com. Helt fantastiskt om du frågar mig och jag skrev upp det direkt på “Livets att göra saker”. Andra jag pratade tyckte det var ett hel knäppt event som de aldrig skulle åka till! 🙂 Vi är alla olika!
Kort sammanfatta kan Burning Man beskrivas som 50 000 människor åker ut till öknen i Nevada och bygger upp en stad i 8a dagar, bränner ner den och åker därifrån renare än när de kom. En plats för kreativa människor som möts och byter erfarenheter. Vilken energi det lär vara där under den veckan! 🙂

David Åberg från Choice som ledde dagarna, tillsammans med Jonas Michanek från www.idelaboratoriet.se , är en av få ledare inom mötesindustrin som vågar ta ut svängarna. Det skulle behövas en kloning på David för det skulle behövas 10 st av hans kaliber i varje stort företag inom mötesindustrin.

Petter Stordalen hör ett timmes inspirationsföreläsning och det var just det, inspirerande. Jag saknade dock “det här tänker vi göra konkret för att skapa ännu bättre mötesplatser”. (du vet ju mission om bätter mötesrum…)

Ett annat bra inslag var “Unconfernce” där http://www.swedensocialwebcamp.com/ berättade om deras arbete som bara tydliggjorde att om vi låter människor vara fria så blir de kreativa.
Idag när organisationer istället skapar mer kontroll och uppföljningar så blir det mindre kreativitet och mod blev min reflektion på detta.

En annan reflektion var att de flesta tyckte att Per Johansson från Glada Hudik teatern var bäst. (tycker jag med). Och han är ju allt annat än freaky. Han pratar om värme, medmänsklighet och människors lika värde. Trots att formatet var Freaky så gillade de flesta denna programpunkt bäst.
Det är det som kärnan i all kommunikation, det är därför mitt passion för att skapa en bättre möteskultur är så stark. Det är just detta vi människor vill komma åt. Tyvärr krånglar vi oftast till det synes enkla. ett bra exempel på det är just möteskulturen. Alla villa ha bra möten, alla vill bli sedda, känna tillhörighet och få beröm.
Ändå ser möten sällan ut så……

Bra mod av Nordic Choice!
Stay gr8
Micke, mötesevangelist

Jobbade tillsammans med Jacob Marinko från 3s på Nerd Square! Ytterligare ett kul begrepp av Choice!

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny