Möteskultur & Bröllop!

Du som följt min blogg under längre tid vet att jag skrivit om ”variation” som en av det viktigaste ingredienserna i ett bra möte. Detta oavsett vad det är för möte. Så fort det går slentrian i möten så blir det tråkigt. Det kan också skapa förutbestämda förväntningar som i sin tur inte skapar energi eller närvaro. Det kan också vara så att starka traditioner/kulturer hindrar att skapa variation.

En sådan tradition är bröllop som oftast ser väldigt lika ut. Min äldsta dotter gifte sig för en vecka sedan och de hade lämnat över till mig och min andra dotter (som är event projektledare till yrket!) att vara ”weddingplanners”. 🙂

Bröllop är kanske är den plats där alla är sitt bästa jag och där alla verkligen bara bjuder på sig själva och sin glädje. Det kanske är den mest fantastiska mötesplatsen man kan vara på. Trots detta så med bra planering och VARIATION kan den lyfta än mer och bli det verkliga ”drömbröllopet”.

De bestämde hur de ville ha sitt drömbröllop och vi fick ta ner bollarna. En av dessa var att själva vigseln skulle vara magisk och att alla skulle vara ”härvarande”. Oftast ligger vigseln först och alla är nervösa och det blir stelt. När vigseln är klar andas alla ut och det blir lite ”nu är det över, nu kan vi slappna av och ha kul”.

Så vi vände på det, dvs vi hade vigseln sent på kvällen. Först när vi samlades, på Malmöhus, så hade vi en tävling mellan de två släkterna. Boden vs Gävle, vem kan mest om den ingifta? En bra icebreaker med mycket skratt. Sedan kom brudparet, foton och sedan fick de tävla med samma frågor. Ännu mer skratt. Under minglet så spelade två cellister.

Därefter var det sittning till middagen. Förutom roliga och gripande tal förstås så hade vi middagsunderhållning som skapade mycket känslor.

Så innan vigseln, som skedde på dansgolvet, så hade alla gråtit, skrattat och dansat vid borden till middagsunderhållningen. Dvs alla känslokanaler var vidöppna. Alla stod i en cirkel runt brudparet och det blev en fantastisk härvaro. Brudparet var avslappnat och minst sagt närvarande och det gällde även alla oss andra. Varenda ord av vigselförrättaren, varje ord i de två sångerna, varje ansiktsuttryck (jo de var vända emot oss för detta) kunde vi alla njuta av.

Efter kyssen så spelades bröllopsvalsen upp och festen var igång med alla på dansgolvet.

Ja, det blev det drömbröllop de ville ha. 🙂 Det är klart det blivit fantastiskt oavsett, men att den korta vigselakten blev så magisk som den blev var planeringen, variationen & modet helt avgörande för allas härvaro.

Så! Det är samma grund för ett fantastiskt möte oavsett var det sker!

Micke, världens stoltaste pappa och weddingplanner

ps. Trigger? Att behålla denna känsla? Ja för detta så fick de en ”kram matta” som de stod på under själva vigselakten, den ligger nu i hallen hos dem. Dvs varje gång de kommer hem kommer känslorna att komma tillbaka! ds

Kram Bröllop

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Detta inlägg har en kommentar

  1. Fantastiskt – svårt att finna ord för denna kärleksfulla kreativitet för Sveriges 1:a brudpar som gifter sig på krammattan. Stort grattis från Sveriges kramexpert nr 1!

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny