Jag vann! Helt sanslöst!

Detta har jag hämtat från den ständige sekreteraren för Svenska Eventakademin, Lennart Paulssons LinkedIn.

“En något överrumplad vinnare öppnar dörren hemma i lägenheten på Turning Torso. Priskommitténs Margaretha Grönvall och Lennart Paulsson överraskar med motivering och prisstatyetten.

Eventbranschens största individuella pris, Narrenpriset, utdelas av Svenska Eventakademin årligen till en person i branschen som gjort skillnad och visat prov på särskild utvecklingspotential inom sitt arbets-område för att ständigt möta branschens utmaningar. Dessutom är personen ett gott exempel, en förebild för branschen och för sina kollegor.

Motivering:

”Han var med och grundade en av Sveriges första eventbyråer och har sedan dess verkat för bättre möten i stort och smått. Som Sveriges mötesevangelist nummer ett med sällan skådat engagemang och tydlighet verkar han för och predikar en förbättrad möteskultur där företag, kommuner och regioner tjänat miljontals kronor på att anamma hans goda ambitioner. Han är också en prisad och uppskattad talare och moderator. Digitalisering och anpassning till utveckling i stort är vardag för honom. Få personer i Sverige har bidragit till att utveckla möten mer än denne karismatiske personlighet”.

Narrenpriset 2020 tilldelas Micke Darmell “

Först och främst. Vilken sanslös överraskning. Att bara bli nominerad med alla andra framstående inom sina områden gjorde mig glad. Vad kul att de uppmärksammar möteskultur tänkte jag. Sedan när det ringde på dörren igår kväll……

Att ta mot ett pris som förra året gick till Mia Törnblom och tidigare vinnare bl.a. Robert Broberg, Tilde de Paula, Hans Rosling, Teo & Fredrik Härén, Kristin Kaspersen, Janne Schaffer, Janne Gunnarsson, komikern Björn Gustavsson, dansaren Tobias Karlsson, Björn Andersson (jo den Benny) känns overkligt. De är 18 ledamöter samt grundaren till detta pris för över 20 år sedan Håkan Sterner som röstar fram vinnaren. Att de skall ha suttit i digitala möten och fått fram mig som vinnaren känns ännu mer konstigt, ja helt otroligt helt enkelt.

Jag är så tacksam. Givetvis en personlig bekräftelse på det jag haft som mission i hela mitt liv men också ett stort erkännande för vikten av en god möteskultur. Grunden i hela mitt liv har varit att människor vill känna lust, mening och delaktighet. Om vi får göra det då fixar vi det vi skall uppnå. Kan vi känna detta i varje möte så kommer en enorm kraft tillsammans. Alla möten är ett #tillsammansäventyr och vi är inte starkare än den svagaste länken i mötet.

Utan alla jag fått jobba med och trott på mig genom alla år hade det såklart aldrig gått. Utan de som gjort motstånd, har jag heller inte utvecklats. Sedan alla kunder jag har fått bidra till och också fått utvecklats tillsammans med har det aldrig gått. Utan kunder, inga jobb. Sedan ett varmt tack till alla som trott på mina idéer hur man skapar möten där alla får känna lust, mening & delaktighet. Utan er alla inget pris, så TACK!

Micke, rörd och tacksam

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Så välförtjänt! Stort grattis, Micke. Hilsen Thomas Billgren

  1. Tack Thomas!

 2. Fantastiskt välförtjänt! Så roligt Micke. 🙂 Stort Grattis!

 3. Himla kul och så rättvist. Energispridare skall premieras så stort grattis. / Timråke.

 4. Åhhh vad kul – de valde ju verkligen rätt person!!! Stort GRATTIS Micke och tack för din utmärkta insats som professionell, inspirerande, humoristisk och riktigt underhållande moderator på AFTT-konferenserna under flera år! Mvh Camilla Andersson

 5. Jag har hört MD ett par gånger.
  Det är slående hur många årtionden (!) efter civilsamhället som företag och offentlig sektor är.
  Det som barn lärde sig i scouterna på 80-talet står MD och tar betalt av företag för att lära dem på 2020-talet. Pinsamt.
  Noll innovation. Noll evidens. Noll kreativitet. Copy-pasta. (Sic).

  1. Hej, ser detta först nu.
   Tja, så länge inte vi har det grundläggande på plats med vad som skapar värden i en organisation eller privat så behöver vissa saker upprepas. Som ex intern kommunikation som jag/vi utbildar och föreläser inom. Så länge inte alla har möten där alla får känna lust, mening och delaktighet så är vi relevanta. Så länge vi sätter fokus på relationer oavsett om det är i organisation eller privat så fortsätter vi. Hur ska vi få en bättre värld om vi inte får bättre möten? Nu kan inte vi påverka världen, men en och annan organisation kan vi hjälpa. Det är en bit på vägen. Mvh Micke Darmell

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny