Hjälp!

Jag håller på att skapa en ny föreläsning utifrån det gensvar jag får när jag pratar om ”den ständiga uppkopplingens konsekvenser”.

Detta är verkligen att gå ut på minerad mark. 🙂
Många som är uppkopplad 24/7 känner sig väldigt provocerade av detta. De vill göra det att det är antingen uppkopplad eller nedkopplad.

Därför vill jag redan nu säga att jag är med på twitter, Linkedin, företaget på fb samt bloggar. Jag tycker inte att det antingen eller.
Göran Adlén lanserade ett bra ord, anatalt. Det är den världen vi lever i, dvs både analogt och digitalt.

Det jag vill prata om och skapa en dialog kring är konsekvensen om vi är uppkopplade 24/7. Dvs vad händer med hjärnan, sömnen, koncentrationen, förhållandet, närvaron, etc.

Allt vi gör får alltid en konsekvens. Skall jag börja springa varje dag en timme så får jag ta bort något annat som jag gör. Eller hur?
Om jag befinner mig ute på nätet i två timmar på kvällen så får det en konsekvens, eller hur?

Alla vet hur lätt det är att fastna framför nätet i timmar. Ex, du går in för att hämta kunskap om en fråga. du kanske först googlar och sen går in på Youtube, efter ett tag håller du på med helt andra saker än du gick in för. Missförstå mig inte, det kan vara både kul och inspirerande. Men det får en konsekvens av något annat.

Min upplevelse efter 30 år i arbetslivet och efter att ha frågat massor av olika, stora som små, organisationer några månader hur det är och ALLA har svarat ”det är mycket nu”. Ja de som varit med ett tag svarar ”det har aldrig varit ett sådant konstant tryck som det är just nu”.

Vad beror det på?
Min reflektion, just nu, är att under de sista 20 åren har vi effektiviserat våra organisationer till bristningsgränsen, vilket får till konsekvens att om bara en medarbetare blir sjuk på en avdelning så blir det kaos ex.
Vi har ett konstant informationstryck, som ingen organisation har koll på (överbevisa mig gärna!).
Ex mailtrycket, intern och inte extern, i stora organisationer är som ett skämt. Mellanchefer får mellan 50-150 mail om dagen. Hur skall någon klara av det. Vissa ledningar tror att om vi förser alla med crackberrys, ursäkta jag menade Blackberrys eller Iphone så löser vi detta. (9 av 10 chefer läser och skickar mail kvällstid och på helger)
Då tekniken, som alltid, kommer långt före det mänskliga beteendet, tar över allt mer i strukturen och kontrollbehovet så pågår idag så mycket mer interna processer än det tidigare gjorts. Anställda sitter idag i många organisationer och jobbar mer med uppföljningar och varför det blev som det blev istället för att se framåt och framförallt till kundnyttan!

Jag skulle nu behöva din hjälp för att skapa den föreläsning som jag börjat arbeta med. Vad tror du är anledningen till att trycket nu är hårdare än någonsin?
Har du några exempel? Hemska, dråpliga eller roliga?
Eller håller du inte med?

Kommentera eller maila mig på micke.darmell@gr8meetings.se

Tack på förhand!
Micke, härvaroevangelist

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny