Wocochi!

Ibland överträffar verkligheten dikten som bekant! Telias nyhetsbrev är ett sådant. Redan innan sommaren så skickade de semestertips till mig som trogen kund. ”Visst kan det vara skönt att gå ifrån grillen eller badstranden för att kolla dina mail” stod det. Nää, det är det inte. Jag har med detta i min nya föreläsning ”Uppkopplad eller avkopplad?” och det ett av de ställen där publiken skrattar mest.

I förra veckan kom ett nytt nyhetsbrev från min leverantör av mobila tjänster. Denna gång med rubriken Wocochi! Så här skriver de:
”Detta är en förkortning av Women – Computer- Children- Internet. Kort och gott, karriärmedvetna kvinnor som använder modern kommunikation i allt högre grad än tidigare. Tack vare den behöver de varken avstå barn, karriär eller förverkliga sig själva” De fortsätter mer ”Att gå tidigare ifrån jobbet och skjutsa sin dotter till tennisträningen blir inte ett problem, utan fungerar utmärkt så man kan svara på mejl, delta i telefonkonferenser och boka upp morgondagens möten”.

Vilken tur. Då slipper ju männen vara barnvakt. Dessutom, vem vill verkligen se sin dotter spela tennis? Säkerligen dåligt fotarbete, usel serve och dåligt humör. Nej då är det bättre att sitta uppkopplad och göra annat istället.

Vi bygger en organisationskultur som inte tillåter kvinnor/ män/ ledare att kunna ha en familj utan att alltid ha dåligt samvete. Det är inte barnen eller familjen det är fel på, det är den företagskultur vi skapar som inte tillåter att vi är härvarande i det vi gör. Oavsett om det är på arbetet eller privat.

Jag tror inte att den ”flexibla” nåbarheten blir flexibel, jag tror den snarare blir till ett fängelse. Det blir iaf inte effektivt. Vi jobbar mer och får mindre gjort.

Det vi ångrar mest när vi dör är att vi jobbade för mycket samt att vi inte vårdade våra relationer mer.

Vad är din uppfattning?

Stay gr8

Micke, häronuist
Ps. Här kan du läsa om nyhetsbrevet   ds

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny