Teknik event!

Var på ett spännande teknik event,  Cisco plus. Ett stort event för den senaste tekniken inom bl.a. videokonferens och framtidens uppkopplade arbetsplatser. Eventet sändes från fem europeiska storstäder. Alla de stora aktörerna var med Interoute, Telia, TDC m.fl.

Några funderingar efter att ha lyssnat på alla dessa experter och de ledande inom teknikutvecklingen inom videokonferens etc.

Alla verkade påtala att alla vill kunna jobba hemifrån. Är det så? Det visar att de som har möjlighet att få tillgång jobbet hemifrån också jobbar mer. Är det en utveckling som vi vill ha? En av alla män, ja det var uteslutande män + 40 förutom en kvinna, sa att om vi ska ha en chans att utmana Asien där alla jobbar mycket mer behöver vi kunna jobba hemifrån också. En topp direktör på ett ledande multiföretag.

Min frågeställning, är det verkligen så? Jobbar verkligen den nya medelklassen i Asien mer än medelklassen i Europa? Är inte detta en myt?

Visst arbetar underklassen mer i Asien, precis som i övriga världen, men så fort vi blir medelklass så villa alla ha samma rättigheter som andra, eller hur? Alla jag har pratat med säger att de inte arbetar mer i Asien än vi ex i Sverige. De kanske har arbetstid en timme till per dag men tempot är lägre och de har fika och lunchraster.  Är det en myt för att få oss att tro att vi ”måste” jobba mer? Vad tror och vet du?

Fakta hur det ser ut idag:

  • 70% har jobbmailen i mobilen
  • 32% kan komma åt de interna systemen hemifrån
  • 32% har videokonferens på arbetsplatsen
  • 25% styr videokonferensmöten via en resepolicy

Min kommentar till detta är att det är få som blir effektivare med jobbmailen i mobilen och att de flesta blir stressade av detta. Skapar en nåbarhet som gör det svårare att koppla av.Få har ett arbete där det blir effektivare av att kunna nå de interna systemen hemifrån. Det skapar bara att du jobbar mer (sällan det blir effektivare, för ju mer övertid du jobbar ju ineffektivare blir du). Vi behöver bygga ut videokonferensutrustningen och göra den mer lätt tillgänglig. Istället för att bara ringa varandra så kan vi se varandra vilket gör det enklare. Fler avstämningsmöten och över huvudtaget kortare videomöten.

Dock behöver vi människor träffas fysiskt, vi är sociala varelser och behöver träffas för att utvecklas och skapa relationer. Det som gör mig förvånad är att alla bara har en linje och det är att sjunga ”uppkopplingens” lov när det handlar om att vara effektiva på arbetsplatsen. Det verkar som ingen synar detta. Alla säger det går inte att ”stoppa utvecklingen”, vem vill stoppa utvecklingen förutom Sverigedemokraterna?

Det handlar om att skapa arbetsplaster där vi kan producera på. Där vi skapar engagemang och motivation hos medarbetarna och där det finns tid för att arbeta ostört.

Sedan ständigt denna skrämsel retorik om de unga som inte vill ta ett arbete om de får som de vill. Fakta ungdomar:

  • 3/5 ifrågasätter kontorets miljö. (det gjorde vi också i början av 80-talet)
  • 2/3 kräver att ständigt kunna hitta den information de behöver. (samma sak som på i början av 80-talet, fast då var de i pärmar)
  • 1/3 vill ha flexibla arbetsformer. (precis som i början av 80-talet).

Alla undersökningar som görs på ungdomar skiljer sig inte mycket från de som gjordes för 50 år sedan. Dvs när vi är ungdomar har vi en syn på livet, sedan blir vi äldre och synen förändras till viss del med erfarenhet etc. Sedan skiljer inte ungdomarnas syn så mycket från det som vi äldre vill. Tror att de flesta håller med om siffrorna ovan?!

Den målgrupp som berättar mest storys för mig och den stress de upplever med att ständigt vara nåbara är 20-35 åringarna. Detta stöds också av forskning som visar att målgruppen män 26-35 är de som upplever mest stress av att vara uppkopplade.

Andra fascinerande siffror som visades:

  • 5 miljarder äger en mobil idag! Fantastiskt!
  • 2 miljarder har tillgång till internet. Arabvåren!
  • 1 miljard är med i ett socialt nätverk. Världen blir mindre och vi kan lära oss av varandra!

Stay gr8

Micke, mötesevangelist

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny