Semestertips: Hjälp! Hur kopplar jag av ordentligt?

Tre avkopplingstips inför semestern

Hur kan du göra denna semestersommar till den bästa, oavsett vart du än är eller vad du gör?
Hur får du ut så mycket som möjligt av tiden du tillbringar med familj, dina vänner eller bara med dig själv?

Semester handlar kanske egentligen om att ta hand om dig själv, så du ibland även kan ta hand om andra. Att vara den bästa mamman, (eller varför inte bonusmamman?) bror, vän, kusin eller partner börjar i att vara ens bästa jag.

För att bli den bästa du kan vara, är avkoppling och nedkoppling ett steg på vägen. Här kommer våra tre avkopplingstips inför sommaren,

Frizoner

Skapa frizoner där du/ni inte är uppkopplade. Vi tittar på vår telefon i snitt 180 ggr per dag men skrattar bara i genomsnitt tre gånger. 90% av oss svenskar har mobilen en armlängds avstånd från vår kropp dygnet runt samtidigt som två av tre svenskar känner sig ensamma. Var det verkligen så här vi ville ha det?
Mobilen är ett beroende som hela tiden pockar på vår uppmärksamhet.

Utmaning: Bestäm några frizoner redan ikväll. Gör det till en rolig grej och provkör gärna ngn vecka för att underlätta för skeptikerna.

Vi på gr8 meetings har lite olika hemma, bl.a. i sovrummet, i köket, på stranden och när vi går ut och äter, tränar och leker. Vilka vill du ha?

Du kan läsa mer om hur du kopplar ner och kopplar av här.

Facebookbanta!

Det betyder mer för dina relationer att vara härvarande än att tänka på Beach 2017 och vad Emma och Ivan gör i Barcelona. Ta bort några inloggningar och gör saker tillsammans (eller bara med dig själv) istället. Spela spel, ge varandra en massage, se på varandra. Verkligen SE varandra. Ge det mest värdefulla du har, din tid, till den och dem du älskar, istället för ett gäng ”kontakter”. Du kan läsa mer om att Facebookbanta här.

Utmaning: Se någon du bryr dig om i ögonen i en minuter. Magiska saker kan hända!

Bojkotta jobbmailen på semestern.

Testa att ta bort jobbmailen från telefonen under hela semestern. Oavsett vad du tänker nu så visar studier att 9 av 10 inte tar tillbaka den. Vi behöver återhämta oss och det gör vi inte lika bra om vi hela tiden slår på ”systemet” genom att kolla jobbmailen. Företaget/ organisationen kommer inte att gå i konkurs. Det kommer faktiskt inte att hända någonting, så det handlar bara om att våga och att faktiskt göra det du egentligen vet är hälsosammast och trevligast för din semester.

Så varför vill man ta med sig jobbet till solstolen?

Kom även ihåg att lägga in ett automatiskt svar att du inte läser dina mail på hela semestern. Det skapar en impact hos andra att du vågar och kan motivera fler i din omgivning att njuta lite mer av sin semester. Här hittar du hur man gör i de vanligaste mailprogrammen för att ställa in det och här hittar du fler tokiga och användbara tips.

Fler tips, som hur du kan hjälpa barnen att njuta mer av sitt sommarlov hittar du här.

Nu är det dags för oss på gr8 meetings att önska dig en härlig sommar med mycket av vad du gillar!

Soliga sommarhälsningar
Micke, Pauline, Charlotte och Helena

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny