Semester!

Näst sista dagen innan semestern och jag sitter och reflekterar över kulturer i organisationer. Samtidigt som jag ser tecken på att medvetenheten kring att vara ständigt nåbar börjar sakteliga öka så finns det inga tecken i större organisationer att det är så.

Jag vet inte hur många kunder jag pratat med de sista två veckorna som jag har uppdrag åt i aug/sep som har sagt ”du kan ringa när du vill, jag svarar ”självklart” under semestern. (Självklart = klart för mig själv). Dvs kulturen är sådan att de jobbar även under semestern. 9 av 10 kommer att kolla sin jobbmail under semestern som ett exempel.

Det finns dock tecken på att något börjar att hända. ”Inbox Zero” är ett ord som kommer allt mer. För vissa kommer det att bli en trend och ”hippt” att inte vara nåbar. Detta är tecken på att det pratas en del om detta redan, min föraning är att kommande 2-3 år kommer att bli en stor dialog kring detta i media, ute i organisationer, skolor, i hemmen etc. Jag är övertygad om att organisationer kommer att sätta en strategi för detta så att vi kan bli mer effektiva än vad vi är idag.

Först kommer tekniken sedan kommer vi människor, så har det varit historiskt och det blir väldigt tydligt med denna kultur vi så snabbt har skapat. Det finns något subtilt med teknik som är svår att ta på. Syftet är att effektivisera och spara tid, men det blir något kontraproduktivt istället. Ta mailen som exemplet. När jag pratar om detta så pratar jag om organisationer med fler än 500 anställda, där mellanchefer får mellan 50-150 mail från huvudkontoret varje dag som de inte kan kontrollera. Flera jag pratat med sista veckan tycker det är så skönt när många från HK har semester för det minskar mailandet med 2h om dagen. Dvs mailen har blivit ett stjälpmedel istället för det hjälpmedel det skall vara.

Intresset blir allt större att prata om detta. Det är därför som jag ofta blir anlitat av ex P4 stationerna runt om i vårt land. Inför semestrarna nu har jag varit med i 10 intervjuer. Det visar att något är på väg att hända. Allt fler känner på jobbet att de får allt mindre tid med kärnverksamheten och allt mer tid går till interna processer. Hemma verkar allt fler bli trötta på att alltid vara nåbar och allt fler börjar ifrågasätta tiden vi lägger på sociala medier. Samtidigt som alla verkar ha tidsbrist.

Detta kommer att bli en hälsosam debatt/dialog. För vi lever i en digilog värld och det gäller att nyttja tekniken på rätt sätt och inte styras av den.

Avslutar med mina tips som jag givit i alla intervjuer inför denna sommar! Semestern är en perfekt tid för att bryta en vana. Munkarna säger ju att för att bryta en vana skall du träna på detta i 21 dagar. Så våga testa under din semester. Det kommer att bli skillnad, jag lovar!

 

  1. Skapa frizoner! Om ni är fler i familjen bestäm detta tillsammans. Det kan vara ex i köket och sovrummet. (Studier visar att de som inte har uppkoppling i sovrummet får mer kul i sängen än de som ligger uppkopplade!)
  2. Tryck på off-knappen! Ha inte bara telefonen på ljudlöst (du störs nästan lika mycket av de, eftersom du undrar vem som ringt etc) utan stäng av den helt när du gör saker. Stäng av när du åker till stranden, går på restaurang, bio, tränar etc. Du kommer inte att missa något, men du kommer uppleva det du gör med många fler sinnen och närvaro!
  3. Utmana dig själv genom att halvera antalet inloggningar! Halvera din facebook, twitter, instagram inloggningar. Du vet att det finns roligare saker att göra. Reflektera efteråt. Missade jag något? Hur kändes det? Saknade jag något?
  4. Ta bort jobbmailen från mobilen. Vi skapar vår egen nåbarhet. Vet våra kollegor att vi svarar på mailen så kommer de att skicka mail. Skriv ett autoreplay där du är tydlig med att du inte kommer att läsa detta mail förrän du är tillbaka på kontoret. Detta gör att du även kommer att ha färre mail när du kommer tillbaka!  Av de som testat att tagit bort jobbmailen i mobilen så är det nästan ingen som tar tillbaka den. Vågar du testa?
  5. Ring! Ersätt de slentrianmässiga mass-sms’en, där du önskar alla en glad sommar, med att ringa upp några av dina vänner som du inte pratar med så ofta. Garanterat uppskattat och du kommer att känna mycket mer glädje än efter några sms svar!

 

Hoppas du skaffar dig den sommar du vill ha! En riktigt skön sommar önskar jag dig!

Micke, mötesevangelist

ps. de företag som driver utvecklingen har ju myntat uttryck som att det är flexibelt att ha jobbmailen i telefonen som ett exempel. Om du får jobbmail kvällar, helger och under semestern är det då flexibelt eller är det ett fängelse som denna bild illustrerar? Kolla detaljerna på Iphonen/fängelset! ds

 

Fängelse-Iphone

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny