Hur är det hos dig?

Läste en intressant artikel skriven av Monica Gunne på Aftonbladet.

Hon hade läst en studie gjort av Ming Company som har kommit fram till att vi endast gör saker som för företaget framåt två timmar av dagen.Hela artikeln här: http://bit.ly/m0jmB1

Hela rapporten från Ming här:

Klicka för att komma åt Rapport2010_MingCompany.pdf

Ni som följer min blogg vet att jag ser möten med perspektivet; Vilken effekt skall mötet ha och sedan skall det skapas därefter. Thomas de Ming som är en lärdesigner som varit med och gjort denna studie säger:

”- Vi möts för att tänka tillsammans och då lär vi skapa förutsättningar för att det skall vara enkelt att tänka.” Jag tycker det är genialt. Problemet är att så få skapar dessa förutsättningar. Hur skall vi kunna fokusera på det vi ska om mobiler ringer, sms, mail, etc. Om vi sedan saknar syfte och mål blir det heller inte enkelt att tänka.

Vi saknar dessutom bra mötesrum eller rum för möten eller som Thomas säger, rum för tankar. Ju mer vågade rum, ju mer vågade tankar. Kan det vara så?

Ingen jag har träffat tror iaf att ex styrelserummet med det stora styrelsebordet skapar bra förutsättningar. Eller skolsittning, biosittning, u-bord etc.

En annan sak som står i artikeln och som de flesta säger på arbetsplatserna är ”Vi sitter i möten.” Sitter! Vi skall delta i möten. En del säger t.o.m. efter mötet; – skönt nu kan vi gå och jobba igen. Med det mindsetet är det svårt att skapa möten som ger energi.

Det är lätt att det blir denna kultur om en organisation inte har fokus på sin möteskultur. Om ingen äger frågan i ledningsgruppen.

Det glädjande är att allt fler går i handling. Problemet har varit känt de sista 5-10 åren, men med den ökade stressen så har fler börjat se sambanden och vill göra något åt det. Äntligen som Gert sa! 🙂

Hur är det hos dig?

Vad tycker du om artikeln/studien?

Stay gr8

Micke, mötesevangelist

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny