Fredagsbloggen: Härvarotips inför sommaren

gr8 meetings arbetar med att hjälpa organisationer och människor att få bättre möten och en sund digital livsstil. Digitaliseringen är något bra men om den tar överhanden så att det går ut över våra relationer och förmågan av att kunna umgås IRL med människor tycker vi att det har gått för långt. Det är som med allt annat, ex. träning (vilket ju såklart är bra men även det kan bli för mycket), alkohol, spel, att gör man det ibland, någon gång och med en balans och sund inställning så är det oftast inget problem men när något av det eller ex. mobilen/datorn/I-paden tar överhanden, går till överdrift, då blir det inte bra. Hjärnan fungerar så att vi blir beroende av bekräftelsen på sociala medier, kicken av att spela spel eller att försöka ha kontroll, kan du det egentligen, ha full kontroll?

Vi vuxna måste hjälpa våra barn för de vet inte, förstår inte, har inte kunskapen, för hur skall de kunna ha det när inte vi vuxna ens har det tillräckligt? Vi måste föregå med gott exempel genom att införa digitala fria zoner hemma, ha stunder fria från mobil och I-pad, våga stänga av telefonen eller lämna den hemma när vi skall på stranden eller på grillfesten hos vännerna. Eller i alla fall om du tar med dig den för att kunna nå någon, fråga efter vägen eller köra vägbeskrivningen på Google Maps, låta den ligga inne i väskan/i väskan på stranden, utan att du tittar på den under några timmar. Det är dock det bästa om den kan få stanna hemma för frestelsen att titta på den i väskan kommer att pocka på din uppmärksamhet för att du just har möjligheten.

Så vårt tips nu inför sommarens semester är att testa detta, små steg i taget. När du väl har gjort det några gånger så kommer du att känna hur skönt det känns, vilken frihet och framför allt att det är du som har kontrollen och styr och inte din mobiltelefon. Första gångerna är för många jobbiga/läskiga så testa några gånger utan att ge upp. Det är avvänjning på hög nivå.

Lycka till och ha en härligt avkopplande sommar!

Micke, Pauline och Helene, gr8 meetings

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny