Engelskan har ett rikare språk än svenskan helt klart. Alone & Lonsesome är ord som är starkare på engelskan än svenska. Men jag gör ett försök iaf på svenska!

Om vi inte lär våra barn att vara ensamma med sig själva, så kommer de för alltid att känna sig ensamma.

Idag ser vi hela tiden att paddor, smartphones etc får träda in som barnvakter när föräldrarna vill ha lugn och ro. Igår var jag på restaurang och på ett bord bredvid satt två barn. Så fort de hade ätit klart fick de en varsin Ipad som de fick leka med.

När vi hela tiden uppmuntrar våra barn till denna stimuli så skapas ett behov av att hela tiden göra något. Det fick mig att tänka på när jag var i Thailand senast och vi hyrde en longtail båt och styrmannen körde oss till en liten, liten ö där det bara fanns en liten bar. Under hela dagen vi var där kanske det kom ett 20-tal båtar som stannade en timme eller två för att sedan dra vidare. Vi stannande på denna paradis ö i sex timmar. Under hela tiden så lekte barägarens son, som kanske var 6 år, vid deras båt på stranden. Han lekte, sjöng och pratade med sig själv.

Hade vi frågat honom kanske han hade sagt att han ville träffa kompisar, men där i stunden så gick det ingen nöd på honom. Trots att han var själv så log han, gnällde inte en gång utan lekte och hittade på saker själv hela dagen. Ibland gick han upp till baren för att äta eller dricka och därefter sprang han ner till stranden igen. Han kunde verkligen vara ensam med sig själv. Ur detta föddes kreativitet och påhittighet tror jag.

Hur blir det för våra barn som hela tiden stimuleras och växer upp med en smartphone? Och barn gör ju som vi vuxna gör.

Ett tips nu till denna helg, koppla ner tillsammans med dina barn! Prata om hur det var sedan att inte vara uppkopplad. Vågar du?

En Glad och Trevlig Valborg tillönskas härmed!

Micke, häronuist

Smartphones & barn

Senaste blogginläggen

Vill du dela med dig av artikeln?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på mailen

Författare:

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Tack! Det där behövde jag höra. Nu ska jag åka hem och grilla marschmallows med mina barn och ingen telefon ikväll, jag lovar 🙂

    1. 🙂
      Tror du blir en ännu större hjältinna då!
      Njut kvällen!

Kommentera

Stäng meny