Wifi på flyget- och mindre blir gjort?

En del flygbolag har erbjudit wifi till sina resenärer ett par år nu. Jag flög från Stockholm hem till Malmö med SAS häromdagen, och de erbjöd gratis wifi under turen. Som de flesta andra tyckte jag i början att det var ganska coolt att kunna surfa medan man passerar högt över Motala, men en tanke slog mig under senaste turen: att jag fick ganska lite gjort under flygningen. Som många andra som reser i jobbet använder jag gärna tiden på planet till att få saker fixade- det kan vara att förbereda mig inför en föreläsning, fila på en presentation eller skriva några texter. Men den här gången fastnade jag på en nyhetssajt på nätet istället. Plötsligt landade vi i Malmö och jag hade inte skrivit färdigt det utbildningsmaterial jag hade planerat att göra klart innan kvällen.

Jag förstår att intentionen med att erbjuda wifi så klart är att också erbjuda en möjlighet för affärsresenären att kunna använda tiden på planet till att arbeta. Men kan det vara så att wifi på flyget paradoxalt nog gör så att man får mindre arbete uträttat?

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny