I en värld, som på många sätt går bananas, tror jag att våra mellanrum, är viktigare än någonsin. Där vi kan reflektera, där vi stänger ner yttre påverkan och stimulans och bara får vara med våra egna tankar.

Eller att tillsammans i teamet få tänka tillsammans.

Jag skriver detta när vi är med min lilla firma på en ”Mellanrums-kickoff” i Warszawa. Vi sammanfattar 2023 som på många sätt var ett utmanande år för oss konsulter, föreläsare och utbildare.

Allt negativt som hänt i världen verkar också ha lagt en våt filt i många organisationer där många inte orkar ta tag i vare sig utveckling eller utmaningar.

Vi diskuterar vad vi gjorde bra och varför detta just gick bra. Jag tror det är avgörande att vi tittar på allt som gick bra för att vi verkligen ska förstå varför det gick bra. Det skapar en positiv kultur som gör att vi kan hjälpa ännu fler att bli framgångsrika. Vi människor utvecklas dessutom dubbelt så snabbt om vi tittar på de som varit bra istället för det som inte varit bra.

Idag när de flesta almanackor är överfyllda och tidsbristen har blivit ett normaltillstånd är min övertygelse över att vi behöver värna om våra mellanrum mer. Vi behöver lägga in dagliga reflektioner, bestämma oss för när vi skall vara själva med våra tankar (och inte sätta på en ytterligare podd) och när vi i teamet behöver reflektera tillsammans. På vad vi gör bra och vad vi kan ta bort.

Skapa mellanrum med teamet!

Ett mellanrumsmöte där ni tillsammans reflekterar över vad ni gjort bra i veckan.

Skapa även mellanrum i det vardagliga. Skapa mellanrum för dig själv i lägen där du annars kanske sätter på någon annan yttre stimulans. Jag har skapat en rutin att när jag sitter i bilen så lyssnar jag inte på något annat än mina tankar. Det skapar både idéer och återhämtning.

Ett mellanrum kan vara när vi står i en kö och i stället för att ta upp telefonen – reflektera över något som du har gjort eller kommer att göra.

Ett utmärkt mellanrum är gemensamma fikaraster där vi inte har telefonen med utan får möjlighet till samtal med varandra. Det kan vara i dina mellanrum som du kan accelerera din personliga utveckling.

 

God fortsättning och låt dina mellanrum förgylla ditt 2024!

Micke Darmell, föreläsare, utbildare och författare

 

Senaste blogginläggen

Vill du dela med dig av artikeln?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på mailen

Författare:

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Lämna ett svar

Stäng meny