Vem vill du vara?

Igår hade vi ett kundevent tillsammans med Briza Maxima och Scandic Triangeln. 160 (ett hundra sextio!) kunder hade tackat ja en vecka innan julafton och dela några timmar tillsammans med oss. Fantastiskt.

Vår målbild var att skapa en paus i julstressen. Darek & Emilie, stjärnkockarna på Scandic Triangeln, hade skapat ett fantastiskt vegetariskt julbord. Snacka om att överträffa förväntningar.

Jag och Rebecka inledde med att läsa upp en massa positiva saker som händer i världen, trots det mörker som är med flyktingkatastrofen, terrorism och allt annat hemskt som händer. Ibland kan det kännas som det aldrig varit så farligt att vara människa som just nu. Men verkligheten är en annan.

Från magazinet Good News har vi bl.a. hittat följande:

  • Den längsta konflikten i Latinamerika, inbördeskriget i Columbia håller på att få ett fredligt slut. Precis som på Nordirland (IRA) och Spanien (ETA)
  • Antalet barn som dör av skador och olyckor i Sverige är det lägsta sedan 70-talet.
  • För några veckor sedan inträffade en milstolpe i Afrika. Då var det ett år sedan det senaste poliofallet konstaterades.
  • I Asien har mödradödligheten sjunkit med 70%
  • 9 av 10 barn börjar en grundskolan i världen och varav hälften är flickor. 80 av 100 barn går klart skolan i våra utvecklingsländer.
  • Innan 50-talet fanns det 20 demokratiska(fria) länder i världen. Idag finns det 90 st och över 50 räknas som delvis fria.
  • Över 90% av de djur som på 60-talet räknades som utrotningshotade är idag räddade.
  • På 50-talet räknades floden Themsen som biologiskt död. Idag är det något helt annat och allt fler arter återvänder.

Med det sagt så är det inte mindre tragiskt det som händer i Europa idag. Dock med ett större perspektiv så blir världen ngt bättre och en säkrare plats att leva i. När vi läser och ser på media kan vi få en annan uppfattning. Vill du ha mer positiva nyheter så rekommendera vi Good News Magazine!

Jag gav också några tankar och en övning från scenen. Alla har olika upplevelser av julen. Du kanske har haft idylliska jular med värme & kärlek. Eller kanske har du vuxit upp med jular som du inte såg fram emot. Vi människor får så mycket med oss från våra tidigare generationer som ger oss egenskaper som vi egentligen kanske inte vill ha, utan som vi bara har ärvt.

Jag gick en kurs för många år sedan där vi fick titta tillbaka på generationer bakåt och se vad vi har nedärvt. Det blev klart för mig vilket ansvar jag har själv att bryta mönster eller egenskaper jag inte gillar hos mig själv och som är nedärvt.

Min pappa dog när jag var 5 veckor. Varje jul så blev mamma ledsen. Hon försökte verkligen göra det så bra för mig som det bara gick, men redan som väldigt liten kom jag ihåg vad synd jag tyckte om henne och hur hon kämpade för att inte visa mig sin sorg. Varje jul lika.

När jag blev tonåring så gillade jag inte julen. Tyckte synd om alla ensamma, om alla barn som levde i hem med otrygghet. Mina glasögon jag hade på jularna såg ensamma människor i lägenheterna där det lyste.

Efter kursen blev det uppenbart att jag hade ärvt detta av min mamma. Numer är mina jular ljusa, visst hjälper jag fortfarande till där det behövs, men jag kan njuta av julen. Ljus, värme & kärlek.

Övningen jag gjorde var att alla fick i stillsamhet, blundande, tänka på den person de vill vara under julen. Hur är du när du är som bäst? Vad ser du om du skulle möta dig själv? Hur går du? Hur andas du? Hur ser dina ögon ut? Din mun? Ditt tempo? Hur ser du ut?

Sedan gjorde vi en trigger eller en ankare för att behålla det tillståndet. Sedan är det bara att ta fram det när vi behöver det.

Det var vågat att göra en sådan övning på ett så pass stort kundevent men det fungerade perfekt. Alla satt och blundade och feedbacken efteråt var stor.

Därefter berättade Rebecka om den senaste forskningen om att vi vilar bäst när vi är med våra nära och kära. Vi gör av med minst energi när vi är i trygghet med vår flock. Läs mer här!

Efter ett formidabelt gottebord så avslutade Rebecka med en chokladmeditation. Sedan var vi ett gäng skönt avslappnade individer varav 1/3 hängde kvar på efterhäng i baren.

Vilken em/kväll!

 

 

 

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny