Smartphones och två timmar jobb?

Läste på utmärkta chef.se idag en artikel om den stress som smartphones eller att vi alltid är nåbara skapar. Det är TDC som låtit sifo undersöka detta. Det visar sig att den grupp som känner mest stress är män i åldern 25-34 år. Trodde du det? Inte jag iaf! Vi känner mer stress hemma när vi alltid är uppkopplade. Någon förvånad? Sover Dolly Parton på rygg?

Det finns en stark koppling mellan användningen av IT och medarbetarnas hälsa och välmående, säger Peter Nilsson, HR-direktör på TDC Sverige.

När jag hjälper organisationer ta fram sin egen e-pstpolicy så slutar det alltid att de själva bestämmer att mail inte skall skickas på kvällar eller helger.

En annan artikel handlade om hur effektiva vi egentligen är på jobbet. Det visar att bara 2h om dagen förädlar vi verksamheten. Det är företaget Ming som gjort en mycket intressant studie.
I bif pdf kan du se hela denna intressanta undersökning.

Du som följer min blogg vet att jag ser denna ineffektivitet i många organisationer. Jag har de senaste året mött fler människor än under hela mitt 30-åriga yrkesliv tidigare som säger att de vill byta jobb. Vi håller på att strukturera sönder organisationerna. De flesta upplever att de gör handlingsplaner, avrapporterar, skriver kommentarer och förklaringar varför de inte har nått de uppsatta målen(som de själva aldrig har varit med om att satt och som oftast är helt orealistiska).

Istället för att arbeta långsiktigt med realistiska mål Att få mer ansvar och själva komma med lösningar. Alla vill väl med rätt förutsättningar. Om vi vågar ge medarbetarna stort ansvar så kommer engagemanget av sig själv. Människor vill väl!

Som sagt, läs rapporten i bifogad fil!
Stay gr8
Micke, mötesevangelist

Rapport2010_MingCompany-1

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny