Rom, Bolt och telefonen!

Jag var i underbara Rom och jobbade för Amicheitalia som jag berättat om tidigare. Ska du med en grupp utomlands så kan jag varmt rekommendera dem.

En kompis skickade ett sms till mig där han frågade om jag visste att Bolt skulle springa på Olympiastadion torsdag kväll! Wow, Diamond Gala med många världsstjärnor. Friidrott på plats är fantastiskt och en sommarkväll, 24c, i Rom var en härlig upplevelse.

Efter galan åkte vi ner på Piazza Pantheon och det var där jag upptäckte att telefonen var borta. Direkt förstod jag att jag hade glömt den på platsen jag suttit på. Då jag är dålig på att synca ex adressboken med min dator så kändes det lite surt att telefon till så många jag träffat genom åren var borta. Jag försökte spärra den, men det gick inte då jag inte kunde mitt org nr. Tur var det visade det sig. Fredag morgon så mailade en kund att hon försökt ringt mig och då svarar en italienare på knagglig engelska att han vill ha adressen till mig! 🙂

Jag ringde och han förklarade att han var i Bologna och kunde skicka den från sitt jobb på måndagen så slapp jag betala porto! Så igår kom ett paket från DHL, egentligen var det 5 paket. Han hade lagt 5 vadderade paket i varandra. Han hade skrivit på påsarna ”1 suprise,” ”2 suprise” och när jag öppnade det fjärde hittade jag det sista, se bilden!

När jag berättat detta så säger de flesta att det är helt otroligt att han brytt sig om att göra detta (han skickade inte ens med sitt namn eller adress). Han gjorde det helt enkelt för att han visste att någon behövde denna telefonen.

I en av mina föreläsningar har jag en ”sägning” att ”alla människor vill väl”. Jag är övertygad om detta, alla vill väl! För visst hade du och jag gjort precis samma sak om vi hittat en telefon?

Ciao

IMG_1523

 

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. tack Micke för ett härligt inlägg, så härligt att det finns de som vill hjälpa andra.
    kramis inga-lill

  2. Härligt att Du delar med Du Micke och sprider att det finns omtänksamma och självklara handlingar. What goes around comes around.
    Kram från Ingrid

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny