Om gårdagens val

Vi på gr8 meetings jobbar för bättre möten- sådana möten som du går på på jobbet, men också bättre möten mellan människor. Därför tar vi emot gårdagens valresultat med bedrövelse.

Visserligen har de flesta lagt sin röst på ett öppet, demokratiskt och miljötänkande Europa. Visserligen ska det blir spännande att följa Fi:s Soraya Post i parlamentet. Men samtidigt vinner de bajsbruna partierna mark.

På sociala medier har den här länken skickats runt, och den läsningen sammanfattar fint varför vi känner oss nedstämda idag. Europa har liksom blivit lite kallare, lite mindre välkomnande. Som när Jean-Marie Le Pen, grundare av Front National, största vinnaren i franska valet, sa att lösningen på ”invandringsproblemet” skulle kunna lösas med lite ebola. Front National, som för övrigt är en trolig samarbetspartner till Sverigedemokraterna. Låt det sjunka in.

Vi behöver inte mer misstänksamhet, rädsla, hat. Vi behöver ett mer välkomnande Europa. En människosyn som inte grundar sig på statistik (”så mycket kostar invandringen”) utan på medmänsklighet.

Det nya EU-parlamentet får vi leva med i fem år. Under tiden får vi jobba på andra sätt för att få människor att känna sig välkomnade och väntade här.
/Micke, Helena och Therese

Bonad_välkommen

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny