Idag blir det mer hands on!

Hur dåliga får mötesrum vara? Tydligen hur dåliga som helst! Det har inte hänt något på 40 år!!! Ta in en pensionär, som gick i pension på 70-talet, in på sin gamla arbetsplats. Hon kommer inte att känna igen en enda arbetsuppgift. Allt är nytt. Inte minst all teknik. Ta in henne i konferensrummet och hon känner igen allt. DET SER PRECIS LIKA UT SOM PÅ 70-TALET!!!!!

Trots att det finns forskning och massor av kunskap hur miljön påverkar effektiviteten och framförallt effekten av ett möte!

Här kommer några tips att börja med, törs du?

Tipsen är för dig när du är mötesledare (tipsen är till vanliga arbetsmöte):

1. Utgå från ett tomt rum och utifrån syfte och mål möblera sedan rummet. Utifrån det är det sällan vi behöver en ”skolsittning eller biosittning”.

2. Eftersom du som mötesledare är på plats före alla andra sätt på musik! Musik skapar alltid en mer avslappnad och skön känsla. Den kan också bidra till att ”skaka” av stress på mötesdeltagarna och dig själv.

3. Ta emot mötesdeltagarna i dörren. Gäller även ex måndagsmötet. Ett leende och välkomnande har stor betydlese för effekten av mötet.

4. Om du inte behöver bord, avstå dem! Oftast kan du skriva i ett block i knät. Bord skapar bara avstånd mellan deltagarna.

5. Är ni i ett stort mötesrum använd hela rummet! Dvs ta en del av mötet stående med ståbord på en sida. En sida där ni jobbar med bläddeblock och kanske en sida där ni satt in lite sköna fåtöljer eller stolar. Skapa olika tempo med hjälp av miljön!

6. Olika mötesmiljöer och lösningar skapar oftast mycket mer delaktighet. Detta är ju också en förutsättning för att ett möte skall skapa en bra effekt. Det finns några bra böcker mer olika mötesformat, läs dem och inspireras till mötesformat som kräver en bättre mötesmiljö!

7. Våga testa nytt! Allt som blir tråkigt blir innefektivt!

Stay gr8!

Micke, mötesevangelist

Senaste blogginläggen

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Författare:

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Stäng meny