Möteskulturdagen 2013 avslutad


Efter många dagar av roligt arbete har vi nu avslutat 2013 års Möteskulturdagar som hållits i Stockholm, Lund och Göteborg. Vi har mottagit fin respons och många glada tillrop efteråt, vilket naturligtvis är uppmuntrande. Vad som är extra roligt är att jag upplever en mycket större mognad och förståelse för verksamhetsnyttan av en bra möteskultur nu än jag gjorde för fem år sedan då vi hade den första Möteskulturdagen.

Förutom en rad av Sveriges främsta inspiratörer, hade vi representanter från tre olika organisationer med på Möteskulturdagen. De befinner sig i olika stadier i sitt arbete med sina organisationers möteskultur, och de delgav här sin historia. Först ut var Eva Rahkonen från Philips, där de precis inlett sitt förbättringsarbete. De insåg att de inte kunde fortsätta arbeta på det sätt man tidigare gjort där man pratade om effektivitet hela tiden, samtidigt som de hade ineffektiva och energidränerande möten.

Johan Menso och Eva Tobisson från Congrex har aktivt arbetat med sin möteskultur i 9 månader och de berättade om de stora skillnader de redan kan se i sin organisation. Eva har varit barnledig och delgav att hon upplevde en stor skillnad när hon kom tillbaka. Deras historia bekräftar hur snabbt det går att få resultat dom man tar tag i sin möteskultur!

Helene Arvidsson har arbetat med möteskultur på Scandic Star Lund i över 6 år och hon bekräftade vidare vilka kortsiktiga vinster organisationen kan göra genom att aktivt arbeta med detta, men också vilka långsiktiga effekter ett sådant arbete ger- att snabbare nå organisationens mål när den goda möteskulturen används som kitet för alla andra processer. Engagemanget hos medarbetarna ökar dessutom när alla förstår sin roll i organisationen och hur man själv kan bidra.

Moderator för Möteskulturdagen detta år var Johan Wester, känd främst som programledare och komiker, men här visade han också vilken vass moderator han är. Få människor kombinerar ett sådant skarpt intellekt tillsammans med förmågan att skapa den värme och humor som Johan gör. Detta gör hans profil som moderator unik. Jag vill tacka Johan för hans utmärkta jobb.

Slutligen ett stort tack till alla fantastiska samarbetspartners som gjort det möjligt att bjuda på detta program.

Vi ses igen nästa år!

IMG_0493

Foto: Helena Jönsson, värdskapet.se

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny