Visste du att den 1:a juni är den mobilfria dagen? Nog för att det gått inflation i olika dagar som ska firas- är det inte mansdagen, så är det den internationella våtmarksdagen… Men vi tycker ändå att det kan vara värt att fundera över att stänga ner sin telefon någon dag ibland då och då för att faktiskt kunna koppla ner och helt koppla av.

 

image001

Det tåls att upprepas: Att ha tillgång till hela världen i fickan är en ynnest som människan för första gången i historien får uppleva. Dessutom är det relativt billigt och därmed tillgängligt för både fattig och rik nästan oavsett var i världen du befinner dig- vilken demokratisk sprängkraft har inte det? Dock tycker vi att det är värt att ifrågasätta sitt eget förhållande till den ständiga uppkopplingen, och hur vi använder oss av den.

Frågan är inte vad man får ut av att vara uppkopplad- utan vad det är man missar när man är uppkopplad och uppslukad med sin telefon.

Vi tror att en dags nedkoppling då och då kommer göra gott. Kanske kommer du uppskatta din mobil än mer när du får använda den igen. Kanske kommer du inte sakna den alls. Prova och reflektera över hur det kändes. Hur påverkades? Dina relationer?  Och din upplevelse av dagen?

//Helena

Här kommer några vidare länkar:

Screenfree Sundays

Ta en sabbat från skärmen

Senaste blogginläggen

Vill du dela med dig av artikeln?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på mailen

Författare:

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Stäng meny