Att vara i lycka eller i lemmeltåget!

Ah, tillbaka efter 4 underbara semester veckor, varav tre i Frankrike. Jag har fått den dos sol och energi som jag tror alla människor behöver. Dessa ljuvliga kvällar när det fortfarande är 26c långt in på natten……

Väl hemma så läser jag tidningarna fulla av tips för att ”mjukstarta” efter semestern innan ”det blir som vanligt igen”. Min tanke på det är ju att livsstilen från början är fel. Skall vi verkligen leva det livet att ”när som vanligt” är stress, hårt tryck och otillfredsställelse att aldrig hinna med?

Nej, såklart inte! Det är ju ett val vi alla ansvarar över. Jag tänker på hur mycket Kay Pollaks böcker om att välja glädje har betytt för mig. Idag på väg till Congrex,som jag och min kollega Åsa Lindell hjälper att utbilda i möteskunskap (hejja dem, första i branschen som utbildar alla anställda inom detta!,) så var det kaos i tunnelbanan. Då är det skön (och inte lite stolt över mig själv blir jag) att veta att det är jag som ansvarar för mina tankar och mina känslor. Att då veta att tanken kommer först som sedan påverkar den känsla jag skall bära med mig är förlösande.
Då är det bättre att tänka på det som gör mig lycklig än att tänka på att ”nu är man hemma i lemmeltåget igen” 🙂
Att vara ansvarig för sina egna tankar och känslor är befriande, att inte projicera det som går fel på andra är fantastiskt. Det har tagit en stund att komma hit, men inte mindre skönt när det har landat och detta lugn i dessa situationer infinner sig. (jag klarar såklart inte av det jämt…)
Har du inte läst Kay Pollaks ”Att välja glädje” så gör det! Har du läst den en gång, läs den igen. Du kommer att se andra saker än första gången du läste den!

gr8ings

Micke, mötesevangelist

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny