Att ge för att ge!

Ett socialt experiment har blivit en stor snackis på Facebook det sista dygnet. Om människors benägenhet för att ge. Det är en tydlig skillnad på givmildheten på Stureplan och i Rinkeby. Kolla videon och läs om det på DN här.

I min bok ”Uppkopplad eller Avkopplad?” så skriver jag om ett annan studie som visar att människor som är uppkopplade hela tiden har en klar benägenhet att skänka mindre pengar till välgörande ändamål än den som inte ständigt är uppkopplad. Forskarnas slutsats att de som hela tiden bekräftar sin egen existens och hela tiden söker mer bekräftelse blir mer egoistiska.

Kjell Enhager, min husgud, brukar säga: Du ska ge för att ge och inte för att få. För den som ger för att få, den får inte. Den som däremot ger för att ge, den får.

I Stockholms tunnelbana har det varit stora affischer för Sverigedemokraterna där de kräver att tiggeri ska förbjudas. De sparkar på dem som är längst ner på den sociala skalan. Jag äcklas av sådana tankar och åsikter. Samtidigt tycker jag synd om dessa människor som är så rädda, missunnsamma och tror att om vi ska rädda den här världen då ska vi stänga ute människor.

Jag förläste idag på Folke Bernadotteakademin som  har till uppgift att bidra till varaktig fred, säkerhet och utveckling genom att verka för goda och effektiva internationella fredsinsatser. Häftigt att träffa så många människor som brinner för att hjälpa andra och göra allt för att världen skall bli lite bättre att leva i.

Att då se den fientliga reklamen i t-banan……

Om vi inte inkluderar varandra hur ska vi då kunna rädda världen? För att kunna rädda världen behöver vi fred på jorden och för detta behöver vi massor av goda möten mellan människor. Hur kan vi tro att vi får en god värld om vi slänger ut varandra från våra länder, slår på dem som redan ligger och inte kan hjälpa dem som behöver hjälp?

Hur hade du gjort? Jag hoppas du hade gett en krona. Om inte reflektera!

Här är filmen!

Stay gr8

//Micke

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny