Trainee

Jag har haft en trainee i 8a veckor. Therese Eriksson som går ut Service Management programmet i Malmö. Oj, va kul det har varit att ha en arbetskamrat varje dag igen. I mina tidigare bolag jag drivit så har vi alltid varit ett helt gäng och jag är en lagspelare. Min kanske främsta styrka är att göra andra bra. Dessutom blir jag själv så mycket bättre när jag har någon att bolla med.

Richard Branson skrev ett intressant artikel på detta att ha något bollplank som hjälper en att ta rätt beslut och någon som kan lika mycket om bolaget/jobbet som dig själv. Idag är dessa tjänster bortrationaliserade och alla chefer sitter med ”allt”.

Läs artikeln här!

Nåväl, vi har iaf fungerat ihop väldigt bra och Therese kommer att lyckas med det hon vill. Jag skulle mer än gärna jobba vidare med henne. Nu skall hon driva ett café nere i Smygehuk i sommar. Vi kommer att höras efter sommaren för att se om vi kan jobba vidare med varandra.

Jag fick en present i fredags. Hon berättade att hennes svärfar och svärmor har frigående höns och att äggen är så mycket godare. Hon lovade att ta med det vid tillfälle och det blev alltså i fredags. Hon hade också dekorerat äggkartongen utefter hennes upplevelse att vara med mig under dessa veckor. Resultatet ser du här!

IMG_1473

Förklaringar på detta? 🙂

  • I  min föreställning så kommer oxytocinet att få en plats och jag kommer att visa att en kram som skall få en riktig effekt skall vara i 20 sekunder.
  • Ja, vi har ätit jordgubbar flera gånger i veckan efter att jag för första gången har kunnat. Jag har alltså i hela livet arit allergisk mot dessa underbara bär och helt plötsligt så kan jag äta dem……så vi har käkat jordgubbar!
  • Elitloppet? Ja, trav är ett av mina största intressen och jag har sett Elitloppet på plats 35 år i rad. Vi har tre måsten i livet. Vi måste alla dö, vi måste göra val i livet och vi måste se Elitloppet på plats.
  • Therese vill ha 160:-/h och vill jobba med mig från i höst.
  • Vi har promenerat på lunchen
  • Vi har pratat härvaro och Therese har jobbat med projekt med min föreläsning om härvaro.
  • Det som fastnat bäst hos Therese ur min föreläsning är att enl Bris så har en förälder 17 min fokus på sitt barn under ett dygn och i snitt är samma förälder uppkopplad på facebook 75 min.
  • Under bandet står det om Ryssar, skolor, golf, shake och att alla har lika värde, men det tar jag en annan gång.

Att coacha, vara mentor är fantastiskt och utvecklande för en själv!

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny