Pauline 8 månader på gr8 meetings idag!

Exakt på datumet idag är det 8 månader sedan jag började jobba på gr8 meetings.
8 månader…….vart tog de vägen? Oj, vá tiden har gått fort! Men det är väl så man bukar säga: ”Tiden går fort när man har roligt” och det kan tyckas vara en klyscha men jag tycker att det stämmer. Och jag har roligt varje dag. Mycket för att jag lär mig nya saker hela tiden, vilket är min drivkraft, och mycket för att jag har en tjänst med stor variation och flexibilitet. Men mest av allt för att det vi gör är så meningsfullt. Vi hjälper företag och organisationer till att få bättre, mer effektiva interna möten – som leder verksamheten mot uppsatta mål. Vårt mission är t.o.m. detta ” Att bidra till bättre möten i organisationer och mellan människor”. Vårt fokus ligger på att hjälpa organisationer och företag till framgång genom en bättre intern möteskultur. Det är för oss självklart att varje mötes syfte och mål skall vara kopplat till företagets verksamhetsplan, mål och vision men det är inte så det ser ut i Sverige idag. Hälften av alla möten som hålls idag saknar tydligt syfte och mål.
Spelregler, vilka förhållningssätt, man skall använda sig av i mötet, allt från att inte ha telefonerna påslagna till att mötesledaren får lov att avbryta och ta mötet tillbaka till agendan ”när det spårar ur”, är inte vanliga men de som sätter upp spelregler tycker att det är det bästa de har gjort.
Den sista viktiga biten för ett bra möte är mötesrummet och möbleringen som direkt kan dra ner mötet hur tydligt syfte och mål och klara spelregler man än har. Sitter deltagarna så att de inte ser varandra och kan vara delaktiga eller få mötesledaren PowerPoint-bilden i ansiktet? Självklarheter kan tyckas men varför finns det då så många dåliga möten idag?
För att vi inte utbildas i möteskultur som vi gör i så mycket annat och det vill vi ändra på!
Att börja ha bra möten istället för dåliga leder till så mycket: ökad lönsamhet, friköpt tid, nöjdare medarbetare som trivs bättre på arbetsplatsen, större och starkare engagemang och motivation…..och jag skulle kunna fortsätta lite till.

Vi jobbar också med att inspirera till en sund digital arbetsmiljö samt en sund digital livstil och det vet vi ju alla att arbetslivet och privatlivet idag smälter samman mer än någonsin p.g.a. det digitaliserade och uppkopplade samhälle vi lever i. Digitaliseringen är fantastisk och har många fördelar men det är som med mycket annat gott här i vår värld att blir det för mycket av det goda så får det motsatt effekt. Man måste reflektera och hitta en balans som passar en själv så att man mår bra och inte utvecklar stress. Varför ökar antalet diagnoser av utbrändhet och utmattningsdepressioner så mycket? Jo, för att vår hjärna inte får återhämta sig som den fick förr och som den bör. Livet går ofta så fort så att man inte stannar upp och tänker efter, det är det vi vill att man skall göra, reflektera och göra ett medvetet val, oavsett vilket val man sedan gör, bara att man har tänkt efter och verkligen känt efter är bra.

Jag ser fram emot min fortsatta resa på gr8 meetings och kan summera det så här:
– Jag insåg ganska snabbt att vår verksamhet är mer omfattande än vad jag hade uppfattat när jag började, vi gör så mycket mer än bara föreläser, även om Micke är en av landets mest anlitade och uppskattade föreläsare idag, så är det bara en del av de uppdrag vi har.
– Jag ser med spänning fram emot att själv få hålla utbildningar och utvecklas vidare inom möteskultur och mötesrådgivning.
– Det är så roligt att få följa företagen på deras resa och se den enorma skillnad som de skapar tillsammans med oss när de styr upp sina möten. Jag längtar till att få hjälpa så många fler att få mer gjort och må bättre på sina arbetsplatser.
– Och så fortsätter jag att slå hål på missuppfattningen (av dem som inte känner till oss så väl än) att vi är en eventbyrå. Vi anordnar ett event om året och det är ”Möteskulturdagen” med syfte till att inspirera till att skapa bättre möten.
– Sist men inte minst, TACK Micke för det varma mottagandet av mig till Team gr8 och vårt härliga kontor nere i Västra Hamnen som ger mig energi varje dag. Kom och hälsa på vet já!

// Pauline

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny