Mer kärlek- mindre SD!

Att vakna upp till ett Sverige där SD har hämtat 13% av rösterna är ledsamt. SD är främlingsfientligt och xenofobiskt- och ett sådant parti har en av sju svenska väljare valt att lägga sin röst på.

Xenofobi kommer från grekiskan och är ihopsatt av två ord- främling och rädsla. Enligt nationalencyklopedin betyder xenofobi intensiv, irrationell rädsla för främlingar vilken kan bidra till etniska fördomar och invandrarfientlighet.

Rädsla definieras av Wikipedia som en känsla som man känner vid hot eller riskfyllda situationer, både äkta och inbillade. Rädsla kan också förklaras som ett extremt ogillande av situationer, saker eller människor.

Irrationella och inbillade rädslor är väl anledningen till SD:s framgångar. Trots att järnrörsskandaler, trots att de felaktigt och ogenerat hotar med att välfärden skulle vara hotad på grund av invandring, trots alla avslöjanden om alltför många representanter, får rädslan segra. En av sju har röstat för att stänga gränser och stänga ute dem som riskerar sina liv i krig och konflikter.

Vi har i stort sett normaliserat det faktum att vi har folkvalda som är rasister i vår riksdag. Igår hörde vi politiker från andra partier att säga att SD:s framgångar inte innebär att vi har 13% rasister i Sverige. Jag tror att det är precis det vi har. Det finns inga andra frågor än främlingsfientlighet, som SD driver med trovärdighet. Alla löften utgår från att invandringen skall stoppas. Punkt.

Att alla dessa skandaler med högt uppsatta SD politiker privat visar vad de tycker inte spelar någon roll, visar att vi har stor rasism i detta land. Ett annat parti som skulle haft dessa skandaler skulle fallit ur riksdagen. SD ökar. Väljarna delar alltså dessa åsikter. Låt oss vara tydliga med det.

Nu ställer det ännu större krav på oss som vill hjälpa andra, som förstår att vi behöver invandring för att klara av jobben i framtiden, som ser den utveckling vi får i samhället tack vare impulser utifrån. Vi behöver ta dialogen hela tiden med den smygrasism som har brett ut sig och som gör att vårt tredje största parti är ett parti som sprunget ur nazism och som bygger på främlingsfientlighet.

Vi behöver bättre möten mellan människor, vi behöver mer kärlek, vi behöver hjälpa varandra mer. Oavsett var vi bor och kommer ifrån.

/Micke

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny