Lena Skogholm- Varför gör vi som vi gör?

Andra föreläsaren på Möteskulturdagen vi presenterar i år är Lena Skogholm med föreläsningen ”Från fjärrstyrd till självstyrd- Självledarskap för en bättre social arbetsmiljö”.

Lena är beteendevetaren och pedagogen som lär oss hur vi kan bemöta varandra på bästa sätt baserat på hjärnforsking. Hon släppte för 6 månader sedan boken Bemötandekoden- Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (Arbets)liv, som sedan dess legat på toppen försäljningslistorna. Lena är Teacher of humanfulness- hon lär oss hur vi kan förstå oss på andra människor och hur vi kan kommunicera både i möten och i livet oavsett humör eller olikheter.

Vi ställde tre frågor till Lena om möten;
Varför tycker du att Möteskulturdagen är viktigt idag?
I ett alltmer uppkopplat (arbets)liv blir det mänskliga mötet något vi behöver ha koll på och göra det bästa av när vi får chans att ses. Därför är det viktigt med en dag som sätter fokus just på möteskulturen, både i mindre och större sammanhang.
Vad är det roligaste med möten?
Det roligaste med möten är det utbyte av tankar och erfarenheter som sker som i bästa fall får alla att växa. Det är underbart att få input från andra som gör att man utvecklas, börjar tänka nya tankar, man blir berikad.
Ge ditt bästa tips för ett lyckat möte!
Var närvarande och lyssna på den andre, släpp dina egna tankar för en stund. Sitt inte och tänk på vad du ska säga eller göra som svar på det som blir sagt. Släpp det och bara ta in, med ett öppet sinne. Den andre delar sin värld med dig för en stund, passa på att ta vara på det gyllene tillfället och gå in i den världen.

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny