En vecka i en föreläsares liv

Då en av de stora organisationstrenderna idag är att ta tag i sin möteskultur och att ta tag i sin sociala arbetsmiljö så har vi glädjen att i stort sett vara full belagda 3 månader framåt hela tiden. Det är en ynnest. Idag, efter att ställt in ett möte, så är det första dagen på kontoret på tre veckor.

Pauline som började hos oss den 1a mars har jag träffat de gånger hon varit med mig i Luleå, Sundsvall, Stockholm, Höganäs & Helsingborg. Dvs inte på kontoret. 🙂

Det är verkligen ett privilegium att få hjälpa organisationer med att skapa bättre möten och en sund digital arbetsmiljö.  Det är få förunnat att både få applåder och att känna sig väntad som jag som föreläsare får göra. När jag sitter på flyget så försker jag ta tid att reflektera, så jag kan njuta av detta fantastiska jobb som jag och vi på gr8 meetings har. Detta var min reflektion på den senaste när jag flög ner från Luleå igår. Jag vill dela detta då jag tror att vi varje dag kan bli bättre att ge beröm till varandra och inte bara när det kommer in externa talare som jag.

Onsdag

Stockholm. Fm ledningsgrupp där vi jobbade för andra gången med deras mötesstruktur. En modig ledningsgrupp inom mötesindustrin som har bestämt sig för att bli bäst och leda hela branschen framåt. De är på riktigt. Avslutas med att vd’n tackar mig för stort engagemang.

På em en annan ledningsgrupp. Även de med stort driv. Första tillfället med mötesstruktur. Det är så häftigt att se när den ena efter den andra får till ett bra syfte. (jag har i år jobbat med 15 ledningsgrupper och ingen har kunnat tagit fram ett tydligt syfte med sina möte. Det är svårt, det tar tid och vi måste träna!)Avslutades med en applåd. Hur många får en applåd på jobbet?

Torsdag

Helsingborg. Förläser för 16 chefer som gått en chefsutbildning och som har en återträff. I mejlet innan vi gör avstämningen veckan före står det ”vi längtar efter att få träffa dig”. Jag skriver det igen: Vi längtar efter att få träffa dig. Wow. Tänk att någon bara kan uttrycka sig så. Tänk att få vara efterlängtad. Föreläsningen avslutades med en stående, ja faktiskt, ovation. Uppdragsgivarens sätt att bemöta mig innan gjorde mig förstås extra bra. Vi människor gör varandra bra helt enkelt. Inte vi själva. Ensam är aldrig stark, men tillsammans gjorde vi denna eftermiddag minnesvärd.

På kvällen genrep till Möteskulturdagen i Malmö. Så härligt att träffa hela produktionen och jag är stolt över att vi på gr8 meetings gör denna dag för 10e året. Men vi skulle aldrig kunna göra detta utan de andra 25 personerna, talarna, partners, tekniker, anläggningarna och alla andra som gör detta möjligt.

Fredag

Malmö. Tiiiiiidig morgon. Premiär på 10-års jubileumet på Möteskulturdagen. Ett fullsatt Scandic Triangeln. Vi har en inledning som jag var nervös över om det skulle funka. Det gjorde det. Den respons och stående applåd hela produktionen fick efteråt värmer. Allt jobb är värt alla timmar som ligger bakom en sådan produktion. Häftigt att se hur en grupp kan bli ett team så snabbt. Där alla gläds för andra.

Sedan blev den en flight till Sthlm där jag fick uppleva den kanske bästa krogshow jag sett i Sverige, nämligen Dannys! Så bra!!!

Måndag kväll, 1a maj

Luleå. Måndag kväll checkar jag in på Quality. Där står hon, Kicki i receptionen. Hon hälsar på mig som jag var väntad och ger ett värdskap som är så sällsynt i Sverige idag. Hon har sådant genuint värdskap och intresse för mig som kund så att sitter inte kvar på rummet och jobbar utan går ner och sätter mig i lobbyn. Hon servar med nötter och trevligt sällskap. Såklart köper jag något. Det kanske checkar in ett 200-tal till medans jag sitter där. Hon ger alla det genuina bemötandet. Alla lämnar incheckningen lite gladare. Och han har så mycket roligare på jobbet än de flesta.

Tisdag

Luleå. 2 x halvdagar med utbildning för Mötesrådgivare. Luleå har bestämt sig för att bli den ledande mötesdestinationen i Sverige. Coolt. Mycket energi, skratt och erfarenhetsutbyten mellan aktörerna i Luleå. Bägge utbildningarna avslutas med applåder.

På kvällen blir jag medbjuden, av min uppdragsgivare som verkligen bryr sig om mig, att kolla in Luleå BC mot Södertälje i basketfinalen. Eftersom jag har gjort en hel del jobb i Luleå sista året har det blivit en del basketmatcher. Fantastiskt kul.

Onsdag

Jobb med två ledningsgrupper som träffas tillsammans med fokus på möteskultur. Härlig energi och känner att jag verkligen kan tillföra kompetens, även till dem som i början kan vara lite ifrågasättande! Det är de roligaste tillfällena.

På em halvdag med mötesrådgivningsutbildning. Avslutas med att restaurangchefen från arenan kommer fram med en mössa med Luleå BC på. Värdskap och att de bryr sig. Mycket skratt och varm applåd.

Vad gör det då att planet är trasigt och att vi får vänta in nästa? Vilken tur att de upptäckte det i tid tänker jag. Medans andra muttrar och tycker det är för jävligt. Jag tänker, att skulle de fått all denna energi och applåder jag får skulle de och känna tacksamhet över att teknikerna hade hittat felet.

Min avsikt med att dela med mig av en vecka är att jag tror att om vi kan vara mer generösa, mer välkomnande, mer kärleksfulla så blir alla bättre. Vi blir gladare och vi kommer att ge ännu mer.

Karma säger en del. Eller kärlek på riktigt.

Nu ska jag planera för en trevlig AW, eller Efter Arbete som vi säger, för NSA Talarföreningen i Malmö. En sak är säker, det kommer inte att bli tyst.

Kärlek!

Micke, mötesevangelist

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Detta inlägg har en kommentar

  1. Tack kära Micke för en fantastisk ”Möteskulturdag”. Inte konstigt att Du får applåder!
    Du är en otroligt positiv person och jag är så glad över att jag fått möta Dig och Helene!
    Fina Ni och stor varm kram från Sveriges kramexpert Nr 1/Ingrid

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny