ÅRSBOKSLUTET

Styr ditt liv i den riktning du själv önskar med hjälp av ett årsbokslut. I många år har jag och min sambo haft för vana att skriva årsbokslut varje nyårsafton. Just nyår är ett bra tillfälle att sammanfatta och blicka tillbaka på året som gått, men även att sätta nya mål och fundera på hur man vill utvecklas under kommande år. Det första vi gör är att ta fram bokslutet från förra året. Vi checkar av hur många mål vi har lyckats nå och blir varje gång lika överraskade över hur många de faktiskt är, det brukar ligga på mellan åttio och nittio procent.

När det är dags att sätta målen för det kommande året formulerar vi dem som om de redan var klara, som om vi redan har nått de mål vi satt upp. Målen kan omfatta såväl stort som smått. Ett år var ett av våra mål att jag och min sambo skulle dela på pappersarbetet hemma. Tidigare lät jag min sambo hantera alla räkningar och papper eftersom jag trodde att hon föredrog att ha det så och dessutom var bättre än jag på just pappersarbete. Nu delar vi på det. Andra mål kan vara att kyssas mer, tillbringa mer tid tillsammans, gå på bio oftare, lyssna mer aktivt på den andre, ja det kan vara precis vad som helst som man vill utveckla i sin relation.

Oavsett om du är singel eller befinner dig i en relation och vilken ålder du än har så kan du skriva ett årsbokslut. Genom att sätta mål för ditt liv kan du njuta av känslan av att styra det precis i den riktning du själv önskar. När det gäller vår fritid är det alltför många av oss som nöjer sig med passagerarplatsen. Jag lovar att så snart du börjar formulera mål och på allvar hävdar din rätt till förarplatsen så kommer din förmåga till härvaro att öka. Betrakta målen som hjälpmedel för ett rikare liv. Det handlar inte om att planera och strukturera upp hela ditt liv in i minsta detalj, poängen med att sätta mål är att du blir medveten om vad du egentligen vill och att du stakar ut en riktning för din tillvaro. För mig är det viktigt att det ska vara lustfyllt och kul att sätta upp mål. Då ökar chansen att nå dit man vill. Precis som i arbetet, når man ju sällan mål som inte känns roliga.

 

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny