Årets julklapp ger goda relationer och mer härvaro

gr8 meetings inledde 2015 ett samarbete med Individuell Människohjälp för att producera och distribuera Telefondagis– en förvaringsplats för mobiltelefoner och plattor som främjar goda relationer hemma och på arbetsplatsen.

Tänk er måndagsmötet, som aldrig riktigt blir effektivt, då hälften sitter med nosen i telefonen och varken bidrar eller följer med i agendan, eller familjemiddagen som aldrig riktigt kommer igång då telefonerna konstant blippar och konversationerna flödar på nätet istället för runt matbordet. Vid sådana sammankomster kan ett Telefondagis vara en bra idé!

-Hälften av all vinst från försäljningen av våra Telefondagis går direkt tillbaka till de kvinnor som framställer dem i Indien, säger Micke Darmell, VD för gr8 meetings. De framtas i enlighet med Fairtrade-krav och kontrolleras av organisationen MESH*, som genom att tillhandahålla social och ekonomisk inkludering i form av utbildning, marknadsföring hjälper hantverkarna i Indien att sälja sina produkter över hela världen.

Telefondagiset bidrar till goda relationer, både på jobbet och hemma, genom att uppmuntra till att koppla ner och koppla av i varandras närvaro. Att verkligen bidra och vara engagerad på mötet, utan att svara på samtal eller mail. Att vara tillgänglig, intresserad och närvarande runt middagsbordet, på festen eller innan läggdags. Att vara härvarande.

I videon nedan berättar Jacky Bonney, chef för MESH, att kvinnorna som framställer dagiset trivs med att jobba med dem. De erbjuds goda arbetsvillkor med humana arbetstimmar- något som är långt ifrån givet i deras samhälle. Dessutom får de möjligheten att fortsätta väva, precis som deras mammor och mormödrar gjort i generationer. De beskriver arbetet och livet de kan leva tack vare samarbetet med MESH och IM, som lyckligare, lite gladare och ljusare. Pengarna de tjänar spenderar de främst på utbildning till deras barn, skoluniformer och material.
En investering för livet.

MESHs medarbetare ser en positiv utveckling på de platser de arbetar på, inte bara för individerna som är direkt anställda, utan för hela samhället.

Genom att köpa årets bästa julklapp, Telefondagis, bidrar du till bättre möjligheter för hantverkarna och deras familjer, samtidigt som du får en chans till bättre relationer här hemma!

Fotnot
MESH är en Indisk organisation som samarbetar med Individuell Människohjälp, som i sin tur säljer kvinnornas framställda Fairtrade-produkter. MESH hjälper funktionshindrade hantverkare, främst kvinnor, med social och ekonomisk inkludering i form av utbildning, marknadsföring och möjlighet att sälja sina produkter över hela världen.

Vi har ett grundmurat intresse för människor och möten. Sådana möten som du går på på jobbet, och möten mellan människor.

Vi är ett litet och marknadsledande företag som främst hjälper organisationer att förbättra sina interna möten, genom utbildningar, föreläsningar och böcker.

Du som jobbar med oss kommer uppleva oss som professionella men informella och med ett genuint intresse av att hjälpa er förbättra era möten.

Varför? Därför att vi vet att bättre möten kommer bidra till er positiva utveckling.
Det kommer föra er mot era mål. Ni kommer spara och tjäna pengar på det. Ni kommer att må bättre och vara gladare på jobbet.

Det är ett bra steg mot en bättre värld.

Vill du dela med dig av artikeln?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on email
Dela på mailen

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Kommentera

Senaste blogginläggen

Stäng meny