Uppkopplad eller avkopplad

Hur bibehåller vi goda relationer i en ständigt uppkopplad värld?

 

I en värld där trycket på arbetsplatserna är större än någonsin och där vi anser att tiden är den största bristvaran i privatlivet behöver vi fundera över vad vi faktiskt vill lägga vår tid på.

Trots detta spenderar den genomsnittlige svensken 75 minuter på Facebook varje dag och 17 minuter med fokus på sina barn. Var det egentligen så vi ville ha det?
barn & iphone.ashx


Jobbmail, facebook-notifikationer och nyhetsflashar… I en ständigt uppkopplad samtid pockar världen hela tiden på vår uppmärksamhet. Samtidigt är förmågan att vara psykiskt närvarande en av de egenskaper vi uppskattar allra mest hos våra medmänniskor.

Den här föreläsningen levererar inga moralkakor, men ger deltagarna en chans att fundera över vad som fungerar för dem och deras nära.

Micke Darmell brukar kallar sig häronuist, och vill gärna sprida budskapet om vikten av att träna upp sin förmåga att vara härvarande i sina relationer. Han menar att oavsett om du är ledare, kollega, vän, förälder eller partner så kommer du att lyckas i dina relationer om du har förmågan att vara härvarande.

Hans mission har bland annat resulterat i boken Uppkopplad eller Avkopplad och flera hundra föreläsningar.

Passar alla målgrupper: näringsliv, offentlig förvaltning eller som öppen föreläsning.Boka Micke Darmell

Sagt om föreläsningen Uppkopplad eller Avkopplad  • Gårdagens ledarseminarium var verkligen en fullträff! Mycket bra innehåll och suveränt framfört.
  • TACK! Det var en riktigt bra dag igår! Det gav mig tid att reflektera över hur uppkopplad jag är, både privat och på jobbet. Dessutom hade han tips, så att man  direkt kunde agera och tex ta bort notiser i telefonen. Detta varvat med många garv, och samarbetsövningar och lekar gjorde dagen så givande. Det finns inget jag känner kan förbättras. Jag tycker att alla våra anställda skulle få ta del av Micke Darmell, våra kollektivanställda skulle ha nytta av föreläsningen uppkopplad / avkopplad och tjänstemännen skulle ha nytta av samma som vi fick.
  • Top notch!! Fantastiskt bra upplägg, inga död punkter, bra tempo, riktigt kul med improvisatörerna/skådespelarna, fantastiskt talare i Micke Darmell. Nu är det ”bara” upp till oss att verkställa målet med införandet av en ny möteskultur...
  • Tack för en bra och underhållande dag. Bra föreläsning med en kunnig och rolig föreläsare med två skådespelare som var himla duktiga. Bra koncept. Det blev aldrig tråkigt. Jag satt redan hemma igår kväll om vad jag vill göra med våra möten. Blir en hel del av den aha-upplevelsen. Blev väldigt inspirerad. Roligt att träffa de andra cheferna i ett positivt forum. Jag ser gärna flera sådana här möten. Ger en bra kick.
  • Fantastisk dag igår! Vi har pratat om det några stycken idag att det är imponerande att kunna nå fram med så mycket kunskap och tänkvärdheter trots att han använde så mycket humor. Det är ju lätt att det blir lite flamsigt och tappar skärpan om det ska skämtas mycket, men det tycker inte jag att han gjorde. Jag hoppas på fler liknande tillställningar i framtiden. Lämnade folkets hus med en massa inspiration, tankar och glädje efter alla skratt.
  • Jag måste erkänna att jag var skeptiskt inför dagen inte pga temat (det behövdes verkligen) utan pga utbildningens längd i förhållande till temat. Men, jag är så imponerad av Micke Darmells föreläsning, hela upplägget och förmågan att föra över information och budskap till kursdeltagarna. Och föreläsningen innehöll mycket, mycket mer än bara mötesvanor och mötespolicy!
  • Det var en mycket uppskattad dag och gjorde till och med att man kunde glömma känslan av att ”vad gör jag här”. En bra mix på hela dagen med ett bra upplägg. Inte en sekund där man tappade koncentrationen. Det satte verkligen fart på tankarna om hur ”vi” kan gå vidare med vår nyvunna kunskap. Tror samtliga deltagare pratade/pratar med människor som inte hade förmånen att delta om denna dag och dess innehåll, i en positiv mening. Min känsla var avslappnad och så härligt att få skratta så där okontrollerat. Tack för möjligheten!

Föreläsningsföreställningen Uppkopplad eller avkopplad

Föreläsningen kan även ges som edutainment!
I kombination med fantastisk musikunderhållning av sångerskan Anette Herrmann, Pelle Fridell på blåsinstrument och pianisten Hansa Berg, bjuder Micke och musikerna på tänkvärda pauser i en inspirerande föreläsning om konsten att verka i en uppkopplad värld.


Mer om föreläsningsföreställningen

Uppkopplad eller avkopplad- Föreläsningsföreställningen