Flera tips för bättre möten när programledarna för Möteskulturdagen presenteras

OJ! Tre dagar kvar till Möteskulturdagen 2017!

Vi inleder vår lilla turné i Malmö på hotell Scandic Triangeln nu på fredag 28 april, på den officiella Möteskulturdagen (Temadag) kl 8.15. Den 12 maj är det dags för Stockholm att skapa bättre möten på Scandic Star i Sollentuna och den 19 maj i Göteborg på Scandic Crown.

Kan det vara så att du redan nu är nyfiken på vem eller vilka som kommer vara dagens värdar, programledare och ihopknytare?

Det har blivit dags att presentera Möteskulturdagens programledare och radarpar- Micke Darmell, grundare för Möteskulturdagen och mötesevangelist och Antoni Lacinai, kommunikationsexpert och en av Sveriges mest uppskattade moderatorer.

Micke och Antoni föreläser, utbildar och modererar tillsammans om både möten och kommunikation och tillsammans både kompletterar och lyfter varandra och eventet. De är ett erfaret team som under en förmiddag fylld med inspiration, kunskap, magi och god mat under, guidar dig rätt i mötesdjungeln.

Varför startades egentligen Möteskulturdagen och varför behövs det en halvdag tillägnat att förbättra möten? Vi frågade grundaren Micke Darmell;

-För 10 år sedan fanns ingen arena för renodlad möteskultur. Det fanns flera event om event men inget där man pratade möten ur ett strategiskt perspektiv. Det fanns inget forum som kunde visa på affärs och verksamhetsnyttan en organisation kan nå ur ett mötesperspektiv. Helt enkelt, framgång för organisationen genom bättre interna möten.

Varför är då bra möten så bra?
-En organisation med en tydlig mötesstrategi når sina mål snabbare. Alla möten utgår från verksamhetsplanen och får den att förverkligas. En bra möteskultur skapar mer motiverade och engagerade medarbetare och bidrar starkt till en god social arbetsmiljö.

30%

50-80%

56%

Av all arbetstid är mötestidTid en chef tillbringar i möten

Total mötestid som upplevs som ineffektiv av både medarbetare och chefer

Vill du också skapa bättre och mer effektiva möten i er organisation? Här hittar du biljetter till Möteskulturdagen!

Självfallet ställde vi även våra mötesfrågor till Antoni och Micke. Och om vi citerar Pelle Fridell i den senaste bloggen– Gillar du bra möten och vill förbättra era- är dessa två rätt personer att starta med!

Antoni Lacinai- Diplomerad mötesledare utbildning

Antoni Lacinai- Moderator och kommunikationsexpert

Varför tycker du att Möteskulturdagen är viktigt idag?
Av två skäl. Dels för att ledarskapet är viktigt, och eftersom ledarskapet utövas i möten så blir möteskulturen därmed viktig. Den andra delen är att ineffektiva möten står för den kanske största dolda kostnaden i en organisation. Blir våra möten bättre vinner vi tillbaka en stor del av den kostnaden.

Vad är det roligaste med möten?
Energin som uppstår i ett bra möte är som att lyssna på en bra låt där alla spelar i samma tonart med stämda instrument. Ljuv musik uppstår. Effekten är omedelbar och enbart positiv.

Ge ditt bästa tips för ett lyckat möte!
Många säger att de vill ha mer effektiva möten, men det är bara halva sanningen. Ha Effektfulla möten istället. Då får du med Effektiviteten men också Energin. Effektivitet handlar om struktur, process och mål. Energin handlar om kultur, syfte och delaktighet. Om du är bra på båda kommer dina möten att bli fenomenala.

 

Micke Darmell gr8 meetings

Micke Darmell- grundare av Möteskulturdagen och mötesevangelist

Varför tycker du att Möteskulturdagen är viktigt idag?
Bra möten har alltid varit en viktig del för en organisation att nå sina uppsatta mål och vision. I en värld där allt går snabbare och snabbare, där allt mer information ges och där allt blir ytligare, så är en bra möteskultur kanske den viktigaste framgångsfaktorn för att säkerställa det vi skall göra i en organisation. Dåliga möten= Sämre resultat. Bra möten= Ökad genomförandekraft.

Vad är det roligaste med möten?
Finns det någon som inte gillar bra möten? Möten där vi involverar alla, där vi skapar energi och tillsammans kommer framåt.

Ge ditt bästa tips för ett lyckat möte!
Att ha ett tydligt syfte, varför, med mötet. Det är grunden för allt. Då har vi enklare att ta fram tydliga och konkreta mål, vi har lättare att bjuda in rätt deltagare, lägga mötet på rätt tid och att mötet skall ha rätt längd. Syftet styr allt. Trots att de flesta tycker att detta är det viktigaste saknar hälften av alla möten i Sverige ett tydligt syfte & mål. Varför? För att det är svårt! De flesta har aldrig tränat på att sätta ett tydligt syfte. Jag träffar ledningsgrupper flera gånger i månaden. Jag vet hur svårt det är, jag ser det varje vecka. Vi behöver träna på detta. Så det blir två tips! 1. Sätt ett tydligt syfte. 2. Träna, träna, träna på att sätta rätt syfte!

 


Välkommen till årets viktigaste möte om möten!

Kunskap och energi till en bättre möteskultur

Möteskulturdagen är Sveriges enda renodlade forum för möteskultur och samlar varje år föreläsareliten inom goda möten- Både mellan människor och i organisationer.

Denna halvdag kommer att bjuda på föreläsningar a la TEDx stil, dvs 20 minuter långa inspirationsbomber fyllda med nya verktyg, kunskap och tankar för att du skall gå därifrån med ett driv och energi att förbättra dina möten, både på jobbet och hemma. Läs mer om föreläsningarna här.

Möteskulturdagen riktar sig främst till dig som arbetar inom HR, som beslutsfattare och ledare. Eller helt enkelt deltar i eller leder mycket möten!

Möteskulturdagen arrangeras för tionde året i rad, och vi törs lova att vi i år erbjuder en ännu större bredd på kunskap och inspiration!

Hitta dina biljetter till Möteskulturdagen här

Senaste blogginläggen

Vill du dela med dig av artikeln?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på mailen

Författare:

Vi vill gärna Höra dina tankar och reflektioner

Lämna ett svar

Stäng meny